Če se trudite z zmanjšanjem telesne teže ali hujšanjem, vam lahko hipnoza omogoca tisto dodatno motivacijo, ki vas spravi in ohrani na pravi poti.

Hipnoza je odlicno orodje za preucitev vašega podzavestnega dela uma – del, ki ustvarja željo in impulze – tako, da zopet prevzamete nadzor nad prehrano v svoje roke.

Permanentna ohranitev želene teže se zgodi pri spremembah v življenjskem stilu, ne skozi nezdrave diete, ki jih je nemogoce ohranjati. Orodje hipnoze vam lahko pomaga pri teh spremembah hitreje in bolj ucinkovito.

Težave pri neurejenem ritmu prehrane in vzorci, ki se pogosto povezujejo z neurejenim prehranjevanjem so:

Čustveno prehranjevanje – ko fizična in čustvena lakota (ko se počutite bolj čustveno ranljivi), postaneta nerazpoznavni med seboj, lahko postane čustveno prehranjevanje velik problem

Prehranjevanje iz dolgčasa – dolgčas je zelo močan dejavnik za prekomerno prehranjevanje. Orodje hipnoze vam omogoča, da naredite bolj konstruktivne odločitve, ko vas »napade« tisti dolgčas – odločitve, ki vam ne bodo nabirale dodatnih kilogramov

Sladkosned – nevarnosti pri prekomernem uživanju sladkorja v prehrani postajajo vedno bolj znane, vendar še vedno veliko ljudi trpi za željo po sladicah. Hipnoza vam lahko pomaga, da se uprete »sladkorčku« in ostanete na poti, ki ste si jo zadali.

Hitra hrana stop! – vsi dobro vemo, da je hitra hrana slaba za zdravje. Prekinite svoj vzorec in se pricnite prehranjevati bolj zdravo.

Motivacija za hujšanje – ostanite motivirani, prav tako kot prvi dan, ko ste se odločili za spremembe.

Vzemite nadzor ponovno v svoje roke, ter naučite svoj um k bolj konstruktivnemu razmišljanju ter preučite podzavestni del tako, da vas ne bo več ohranjal v starem vzorcu!