Študij in učenje vas lahko ponese daleč v življenju, hkrati pa se lahko zdi, kot najtežja stvar na svetu.

Naj bo to učenje za šolski študij ali učenje za napredovanje v karieri; učenje je lahko eno izmed najpomembnejših stvari, ki bi jih »morali« početi.

Sodobno življenje neprestano zahteva vašo pozornost, pa naj bodo to televizijske reklame, internet, prijatelji, zabave… Vse te stvari je lažje opravljati, kakor učiti.

Študijski nazor za vašo pozornost.

Če bi bili popolnoma izolirani na puščavskem otoku, kjer ne bi bilo ničesar, s čimer bi se lahko ukvarjali razen učenja – bi se učili do zadnjega diha, dokler ne bi popolnoma obvladali znanje in vse to zato, ker ne bi bilo ničesar, kar bi vam odvzelo pozornost.

Predstavljajte si, da ste v celici brez televizije in telefona, in vse kar imate pri roki, je ena knjiga – zagotovo bi jo večkrat prebrali stran za stranjo! Poznali bi vsak stavek te knjige, saj je to vse, kar bi počeli!

Imeti preveč izbire, preveč možnosti, ki nas odvrnejo od učenja in preusmerijo našo pozornost, pomeni da zdaj bolj kot kdajkoli prej je potrebno usmerjati lastno pozornost.
Hipnoza je čudovito orodje za hitri doseg in razvoj lastne motivacije učenja!

Kaj si želite od življenja?

Morate razmisliti, zakaj se učite in kaj želite dobiti od tega študija, saj poveže vašo željo, kaj si želite dobiti od življenja. Lahko počnete vse te izpodrivajoče dejavnosti kot vzorec ne-učenja.

Vendar se vprašajte. Si želite življenja, ki bo potekalo ob pitju kave, igranju računalniških igric, gledanja televizije, prijateljskih pogovorih, ali imate večje želje v življenju?

Nahranite um.

Živimo v kulturi zabave, kjer naj bi bilo vse instantno zadovoljeno in vzburljivo pred vsem ostalim. Če pričnete verjeti temu sporočilu, potem ste oropani koristi bolj subtilnejših dražljajev zato, ker vas ne stimulirajo instantno. To je kakor, da bi vas nekdo navadil jesti samo umetne sladice in pri tem izgubite občutek za resnično sladkost.

Vaš um potrebuje naravno stimulacijo za učenje, prav tako kakor sprostitev ob zabavi.
Ko se dobro učite, spoznate lastne, bolj skrite užitke in zadovoljstva, ki jih dolgoročno vključite v vaše življenje.

Predstavljajte si, kakšen bo občutek, ko se boste učili z užitkom in zadovoljstvom ter občutkom raziskovanja novih znanj.