Nespečnost ali težave s spanjem so pogosto povzročene zaradi stresa, prekomernih skrbi ali nekaterih drugih osebnih dejavnikov.

V številnih primerih lahko gledamo na nespečnost, kot slabo navado in kot vse slabe navade jih lahko spremenimo in zamenjamo z bolj učinkovitim vzorcem, kot na primer, da lahko zaspite enostavno in uživate v potrebnem spancu.

Če mislite, da ne boste mogli zaspati, potem najverjetneje tudi ne boste. S hipnozo si lahko pomagate, da ustvarite nova pričakovanja glede spanja in tako pustite nespečnost kot stvar preteklosti.

Če poskušate ne misliti na roza slona, potem najverjetneje boste. Če poskušate spraviti iz glave nadležno pesem, bo verjetno precej težko. In seveda, če poskušate zaspati, potem najverjetneje že trpite za nespečnostjo. Saj vendar, spanje ni nekaj, za kar bi se morali truditi, ampak nekaj kar se zgodi.

Kako lahko hipnoterapija pomaga pri težavah z spanjem?

– ponovno nauči vaš um, da pričakuje dolg krepčilen spanec
– nauči vas nove sprostilne tehnike, ki pomagajo telesu in umu, da se spočije ob koncu dneva in premaga star vzorec
– vam pomaga pri razumevanju vzrokov za nastanek težav z spanjem

Najprej se naučite popolnoma fizično sprostiti – z vajo to lahko dosežete zelo hitro in enostavno. Drugič – naučite se sprostiti mentalno, kar je izredno težko, če ste v vzorcu »roza slona«, vendar pa lahko s hipnozo to postane izredno preprosto in hitro.