Program bo potekal bolj skozi praktično učenje (metoda/demonstracija/delo v parih)  in teoretično znanje bo spremljalo potek v trenutkih, ko bo potrebno pojasnilo ali razjasnitev metode.

Potrebno je vsaj osnovno teoretično znanje hipnoze (drugače nekateri pojmi ne bodo razumljivi) – pogoj za udeležbo je udeležitev seminarja Osnove hipnoze!

Česa se bom v delavnici učenja hipnoze naučil?

V delavnici boste pridobili znanje o:

–          Vrstah različnih indukcij (večinoma hitrih) in bolj pomembno – kako ustvarjati lastne  indukcije

–          Odnos hipnotizerja/hipnoterapevta do osebe, ki je hipnotizirana.

–          Metode frakcionacije

–          Pristop utalizacije

–          Tvorba direktnih in indirektnih sugestij

–          Kako osebo hitro in varno popeljati do hipnotičnih fenomenov (amnezija, halucinacije..) in kako jih varno prekiniti.

–          Sidranje v hipnozi (drugače kot v pristopu NLP)

–          Koncepti dela v hipnozi

–          Post-hipnotične sugestije

–          Prebuditev osebe

Delavnica se bo dotaknila vseh osnovnih konceptov hipnotiziranja in vam dala trdno znanje in položila temelje za nadaljne raziskovanje hipnoze. Vse metode bodo razložene in demonstrirane in glavne metode boste tudi sami izkusili z delom v parih.

1. Dan

uvod; razjasnitev konceptov hipnoze; indukcije; frakcionacije; utalizacija; enostavne sugestije; sidranje; prebuditev osebe

2. Dan

povzetek dela preteklega dne; razjasnitev možnih zapletov, abreakcija, osnove hipnotičnih fenomenov – amnezija, halucinacije, vaša demonstracija naučenega pred skupino

[youtube]320bjF5TFmQ[/youtube]

 

Všeč mi je bil tvoj pristop, izbrane teme in razporeditev sklopov in to, da smo imeli veliko prakse. Všeč mi je bilo, da smo lahko preizkusili tehnike na različnih ljudeh. Tudi lastna izkušnja mi je veliko pomenila. Znanje je lepo sedlo v obstoječi kognitivni zemljevid. Hvala!« -Tina Jeromen, psihologinja

Kaj pridobim z znanjem standardnega modela hipnoze?

Standardni model hipnoze je osnovni model hipnotiziranja. Pridobite trdno ogrodje, ki se ga držite medtem, ko hipnotizirate in vedno veste kaj sledi. Uporablja se ga v vseh zvrsteh hipnotiziranja – v hipnoterapiji, odrski in poulični hipnozi z različnimi variacijami.

Na delavnici se boste naučili in položili trdne temelje za hipnotiziranje in ker so pri učenju uporabljene ACL metode (ang. Accelerated Learning Techniques), boste imeli na koncu delavnice občutek kot, da ste hipnotizirali že najmanj tisočkrat! Vsi udeleženci so do sedaj na koncu delavnice tudi sami imeli petnajst- minutno predstavitev hipnotiziranja, kjer so predstavili vse od hitrih indukcij v trans do hipnotičnih fenomenov!

Delavnica se drži mednarodnih standardov in je edinstvena na tem področju Evrope!