Hipnoterapija lahko odpravi vaše najhujše težave

Se tudi vi ponoči soočate z nespečnostjo, ki vam onemogoča, da bi čez dan svoje življenje zaživeli tako polno, kot si resnično želite, saj ste enostavno preveč utrujeni za karkoli? Ali pa se spopadate s težkim odvajanjem od kajenja, kateremu vedno znova podležete?

Hipnoterapija je proces, pri katerem strokovno usposobljen hipnoterapevt s posebnimi tehnikami pomaga ozdraviti težave, ki vas pestijo.

Hipnoterapevti vs. mazači in šarlatani

Hipnoterapija je do danes pomagala že milijonom ljudi po celotnem svetu. Le kako je to mogoče? Odgovor na to vprašanje je povsem enostaven – ker hipnoterapija resnično deluje.

A to, ali je zdravljenje s pomočjo hipnoterapije uspešno ali ne, je odvisno predvsem od samega hipnoterapevta. Tako kot na vseh področjih, obstajajo tudi na področju hipnoterapije raznorazni mazači in šarlatani, ki ljudem, ki pridejo k njim na terapijo, vzbujajo lažne upe ter izvajajo lažne in neučinkovite terapije. Edini motiv takšnih »zdravilcev« je denar, učinka pa ni od nikoder.

Po drugi strani pa bo ustrezno izobražen hipnoterapevt z dolgoletno prakso zlahka rešil vaše težave. Problemi kot so kajenje, odvisnost od alkohola in drugih drog, prekomerna telesna teža, fobije in drugi bodo hitro in učinkovito izginili in s časom boste pozabili, da ste se s temi problemi sploh soočali.

Vloga hipnoterapevta je, da vas popelje v naravno stanje globoke fizične in čustvene sprostitve, v kateri je mogoča razrešitev vaših lastnih težav. V tem nezavednem delu uma boste našli odgovore na svoja vprašanja in posledično vzroke za vaše težave. Celotnemu procesu pravimo hipnoterapija, kaj zlahka pa lahko vidite, kako kompleksna je ta metoda in zakaj zahteva ustrezno izobraženega ter usposobljenega človeka.

Kakšen je občutek, ko si hipnotiziran?

Hipnoterapija ne poteka enako pri vseh ljudeh, saj je vsak človek edinstveno bitje, ki se na dražljaje iz okolja odziva popolnoma unikatno. Zato vsaka oseba doživlja hipnozo povsem drugače.

Nekateri ljudje so dejali, da so med hipnozo občutili občutek lahkotnega lebdenja, drugi so v svojih udih občutili težo, nekateri so v njih čutili ščemenje – občutkov je veliko in vsak je pravi. Pri procesu hipnoterapije ni tipičnih in poenotenih občutkov, ki bi veljali za vse udeležence.

Vsi udeleženci hipnoterapije pa so potrdili, da jih je hipnoterapija popeljala v stanje miru, dobrega počutja ter sprostitve.