Sprostite okove travme iz preteklosti in znova zaživite!

Doživljanje posttravmatičnih travm je lahko za ljudi, ki trpijo za to težavo zelo strašljiv vidik. Veliko terapevtov, ki se je spopadalo s to težavo pri svojih klientih ve, kako je lahko te anksiozne motnje težko zdraviti. Nekoč so verjeli, da je edini možni način zdraviti te motnje tako, da je oseba znova močno podoživela iste občutke. Tej metodi se je reklo desenzivitizacija, kjer je oseba izpostavljena prvotni travmi in naj bi se čustvo »izpraznilo« glede na asociacijo travme ( na srečo danes večina ve, da ti pristopi večinoma poslabšajo težavo, kot izboljšajo).

Preprostost nevtralne mirnosti

Metoda, ki jo uporabljamo pri hipnozi izkoristi naravno možnost, da oseba »pregleda« spomin iz nevarnega ali travmatičnega spomina – vendar istočasno dopušča, da ste ob tem mirni in sproščeni. To dovoli nevtralno in včasih tudi prijetno doživljanje za osebo.

Poleg tega, ta metoda dopušča da terapevtu niti ni potrebno vedeti v čem je težava. Nekaterim osebam, ki trpijo zaradi specifičnih groznih travm (vojne travme, zlorabe v otroštvu…) ni potrebno ponovno podoživeti travme z opisovanjem vseh podrobnosti.

Izredno olajšanje v eni terapiji za več kot 80% ljudi

Osebne izkušnje in rezultati tisočih drugih hipnoterapevtov so nam pokazali, da z uporabo te metode lahko sprostimo do 90 procentov simptomov travm pri 80 procentov ljudi ali več v eni sami terapiji.

Vemo, da se to sliši skoraj predobro, da bi bilo res. Zdravljenje travm in fobij je ena izmed najljubših terapij, ki jih opravlja Denis Horvath saj je užitek videti ko oseba, ki je trpela za določeno travmo dvajset let ali več te težave več nima.

Vse kar je potrebno je vaša osebna odločitev: »Tega imam dovolj in čas je da zaživim z svojim življenjem!«.