Sprostite se in prenehajte skrbeti o zardevanju!

Kot da ni dovolj, da vaš obraz postane popolnoma rdeč imajo ljudje, ki zardevajo ponavadi še dodatno težavo – strah pred zardevanjem – in kar je še najhuje pri tem, kaj če kdo opazi kako je vaš obraz postal rdeč in to omeni na glas!

Tri težave, ki jih je potrebno zaobiti!

In te tri so – kako zaustaviti zardevanje, kontrolirati strah pred zardevanjem in premagati strah, da bi kdo na glas omenil vašo rdečico.

In seveda, vse te težave še bolj pudarijo možnost, da zardite še bolj, zato ker vas te misli naredijo bolj samozavedne glede težave, namesto manj.

Pogosta napaka: »Moram prenehati zardevati!«

Zdaj, večina ljudi ki imajo težave z zardevanjem mislijo, da je odgovor na to težavo, da nikoli ne zardevajo več; vendar, kako realistično je to?

Zardevanje je naravni proces, ki se zgodi z razlogom; da, res je da s tem ko skrbimo o tem lahko stanje poslabšamo, vendar je nerazumsko razmišljati: »Moram vedeti, da ne bom nikoli več zardel!«

Bolj realističen in dosegljiv cilj je, da vas prične manj motiti lastno zardevanje. Če lahko zardevate in vam je popolnoma vseeno ali potem še imate težavo? In neverjetno je; ko pričnete skrbeti manj o tem ali zardevate ali ne, pričnete tudi zardevati manj in manj…

Zaustavitev razmišljanja in skrbi o zardevanju vodi k manj zardevanju!

–          Bodite bolj sproščeni v stresnih situacijah

–          Bodite ravnodušni glede zardevanja

–          Tudi če zardite se hitro ohladite