Zaustavite prekomerno znojenje

Prekomerno znojenje (znano kot hiperhidroza) je neprijeten problem in lahko oteži življenje. Če se prekomerno znojite vas najverjetneje glede tega skrbi, ko se rokujete z ljudmi, ali so prostori ki jih obiščete dobro prezračeni in hladni ali izbirate obleke pri katerih se znoj ne bo videl. Večina težav z znojenjem se zgodi okoli rok in podpazduh, vendar obrazno znojenje je lahko najhujše, saj je zelo vidno za ostale ljudi.

Večina ljudi, ki ima težavo z prekomernim znojenjem se izogiba situacijam, ki se jim drugače ne bi, kar privede do zamujenih priložnosti in splošnem poslabšanju izkušnje življenja.

Prekomerno znojenje – začaran krog!

Vsi se naravno znojimo, ko naše telo uravnava telesno temperaturo, vendar je znojenje tudi simptom anksioznosti, kar pomeni, da bolj ko smo zaskrbljenji glede znojenja, večja je verjetnost, da se bolj znojite!

Začaranemu krogu se zdi nemogoče uiti, vendar je pri temu hipnoza izredno uspešna. Ne samo, da lahko s hipnozo hitro sprosti tesnobo, vendar jo že stoletja uporabljajo za reguliranje telesnih funkcij.

Hipnoza umiri vaš simpatetični živčni sistem!

Znojenje povzroča vaš simpatetični živčni sistem, ki tudi uravnava odziv bega ali boja v nevarnosti. Če trpite zaradi prekomernega znojenja ali hiperhidroze se preveč signalov pošilja iz vašega simpatetičnega živčnega sistema v znojne žleze in povzroča nepotrebno prekomerno produkcijo znoja.

Zmanjšanje aktivnosti tega dela vašega živčnega sistema vas pomiri in zaustavi prekomerno znojenje.

Avtomatično znojenje

Telo lahko postane pogojeno, da proizvaja prekomerni znoj kot naučen avtomatičen odziv.

Kakor je pes lahko naučen, da se prične sliniti, ko zacingljamo z zvončkom, prav tako se lahko poslovnež nauči znojiti v določenih sobah, z določenimi ljudmi in celo takrat, ko ni vroče. Temu se reče klasično pogojevanje in ker se ta problem nauči podzavestno, ga je najbolje reševati s hipnozo.