1. Najprej se z osebo pogovorimo po telefonu o njeni težavi in svetujemo glede možnosti rešitev, ter odgovorimo na vsa vprašanja, ki jo zanimajo glede terapije in hipnoze.

2. Prva terapija (osnovna) vključuje pogovor po psihoterapevtskem pristopu, kjer terapevt pridobi informacije o vas in o vaši težavi kot so; kdaj se je težava začela, vzroki, kakšni so prevladujoči vzorci v vsakdanjem življenju, odnosi, vaše sposobnosti, uspehi in življenjski viri, ter skupaj postavita dosegljive cilje v prihodnosti.

Pravzaprav vse informacije, ki jih terapevt potrebuje, da hitro rešita težavo. Pri tem terapevt uporablja različne pristope vse od psihoterapije do nevro-lingvističnega programiranja.

Sledi delo v hipnozi, kjer vas hipnoterapevt popelje v globoko sproščeno stanje
hipnoze, koder je podzavestni del uma bolj sprejemljiv za spremembe na globokem
nivoju.

Odvisno od pridobljenih informacij in težave, ki vas obremenjuje je delo v
hipnozi prilagojeno samo za vas, kar pomeni da je vsaka terapija edinstvena in
narejena izključno za vas.

3. Vsaka naslednja terapija je odvisna od vas, saj ste vi tisti, ki spremlja napredek pri sebi. Ker ima vpliv hipnoze različen vpliv na različne ljudi je povsem odvisno od osebe in tudi težave, kako hitro pride do same spremembe. Nekateri ljudje opazijo pozitivne rezultate že po prvi terapiji (pa naj bodo to dolgoletni kadilci ali ljudje, ki že leta trpijo za fobijo), za nekatere (bolj kompleksne težave, kot npr. depresija) pa so potrebne dodatne terapije (od šest do deset). Ponavadi imamo skupaj tri terapije.

O rezultatih nas obvestite prvotno vsaj en teden po prvi terapiji ali za tem, ko se postavite v situacijo, ki vas je včasih omejevala in opazite spremembo (npr.: treme pri javnem nastopanju ni več). Če je težava v depresiji ali nekaterih primerih fobij ali z prehranjevanjem je potrebno najmanj tri do šest terapij.

Pravilo hipnoterapije je, da oseba ne potrebuje več kot šest terapij in če se v tem času ne pokažejo nekakšni rezultati ali dosežejo cilji, ki sta se jih z terapevtom dogovorila, se terapijo prekine ali niti ne začne. Hipnoterapevt z izkušnjami bo to ocenil že na prvi terapiji in vas napotil h komu, ki je bolj primeren za vas.

Samo vi lahko spremenite sebe, vendar včasih vsi potrebujemo dodatno pomoč. Z našo profesionalno pomočjo, izkušnjami in znanjem vam bomo pomagali, da to tudi dosežete in ohranjate svoje rezultate!